Poradna Dentacryl tekutina 1l

Autor: | Vloženo: 02.06.2013 000 12:18 | Témata: Poradna Dentacryl tekutina 1l

Co to je za sýrajt?

Myslím to vážně. Co všechno to rozpouští. Prosil bych spíše chemické (nebo obecné) než obchodní názvy.

  • 2. června 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

    Dobrý den,
    Dentacryl je metakrylátová licí pryskyřice, která je určená pro technické účely. Jedná se o dvousložkové lepidlo (nikoli rozpouštědlo) s výbornou opracovatelností a snadným použitím. Je to průhledný syntetický polymer s vlastnostmi termoplastu. Vyrábí se polymerací esterů kyseliny methakrylové (většinou blokovou či suspenzní). Polymeruje samovolně tzv. chemickou iniciací po smísení obou složek.

    Po ztuhnutí se přemění na Polymethylmethakrylát (PMMA), známý jako plexisklo - pozor, negativní vliv na tuhnutí mají tuky - při aplikaci nepoužívejte vazelíny ani oleje. Materiál je odolný proti působení kyselin, proti vodě a zředěným alkáliím a má velmi dobré elektroizolační vlastnosti. Není odolný proti koncentrovanějším kyselinám a hydroxidům. Rozpouští se v aromatických a chlorovaných uhlovodících, esterech, ketonech a etherech. Tepelná odolnost bez zatížení je zhruba 80 °C. Je zdravotně nezávadný a má nízkou povrchovou tvrdost - snadno se poškrábe.

    Zdeněk Kopš, Autodíly-online
    http://www.autodily-online.cz/
    GSM: +420 722 534 802

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Prokop Novák

      2. června 2013 - Prokop Novák

      Omlouvám se. Možná jsem svou otázku příliš zúžil. Takže příběh: Mám horní desku ledničky Electrolux z jakéhosi bílého plastu. (Deska je zkonstruována tak, že nemohla nepopraskat, takže popraskala. Konstruktérovi by měli vrátit školné a on jít dělat něco méně odborně náročného.) Nová deska stojí tisíc Kč. Rozhodl jsem se, že se pokusím opravit tu stávající. Udělal jsem pod ní "výdřevu", avšak mnohé obloukovité praskliny "čumí" nahoru a potřebovaly by strašně moc šroubů, aby se k výdřevě všude přimkly. A ty jsou vidět shora. A byly by zcela nepravidelně umístěné. Takže snad přilepit. Zkoušel jsem, co je ten plast zač. Kousek jsem si uštípl. Hoří čadivým plamenem, podobně jako PVC, ale není samozhášecí. V acetonu se rozpouští jakš takš, ale v lihu, benzinu a toluenu vůbec (nebo nepozorovatelně). Zato se báječně rozpouští právě v té tekutině z Dentakrylu. Proto mě zajímá, co je ona zač, abych se pokusil určit druh plastu a tudíž i vhodné lepidlo. Nebo lepit Dentakrylem?
      Díky za pomoc.


    • Autodíly online

      14. června 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

      Tak nějak mě nenapadá, co Vám na to odpovědět. Zdá se mi, že to řešíte příliš složitě. Viděl bych to na ty šrouby nebo novou desku, kterou (aby znovu nepopraskala) bych něčím zpevnil, třeba přes ní dát pár fošen. Když budou nalakované, bude to vypadat hezky a splní to svůj účel.


    • Prokop Novák

      14. června 2013 - Prokop Novák

      Děkuji, už jsem to tak vyřešil. Ještě to shora tmelím a přijde na to tapeta.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.